Nereye Dergisi
Arkeoloji, Tarih, Gezi, Seyahat ve Yaşam Kültürü Dergisi

Çin’de Dev İnsan İskeletleri Bulundu

Çin'in doğusunda araştırma yapan arkeologlar bir kasabada boyları uzun ve kemik yapıları oldukça güçlü 5 bin yıllık insan iskeletleri buldu.

5.000 yıl önce insan kemikleri ve yontma malzemeleri , Shandong'un başkenti Jinan Şehri olan Zhangqiu Bölgesindeki Jiaojia köyünde kazılmış bir mezarda bulundu
0 44.148

Çin’in doğusundaki Shandong eyaletinde araştırmalarını yürüten arkeologlar şaşırtıcı bir keşfe imza attı. Bir kazı alanında yapılan keşifte mezarlar bulundu. Mezarlardaki bazı iskeletlerin kemik yapısının alışılagelmiş Çin standartlardan oldukça farklı olduğu tespit edildi.

Araştırmacılar bazı iskeletlerin 1,90 metre boyunda olduğunu ve kemik yapılarının ise oldukça güçlü olduğunu ifade etti. Günümüzde 1,90’lık kemik yapısı yeni bir şey olmasa da boy ortalamasının 1,73 olduğu Çin’de bu tarz bir keşif ilgi uyandırdı.

Devlerin Yaşamış Olduğunu Gösteren 6 Muhteşem Kanıt Parçası

Uzun boylu kişinin iskelet kalıntılarının ayrıntıları

Beslenme ve yaşam tarzlarında yaşanan değişikliğin vücut yapısındaki gelişmeleri etkilediğini ifade eden araştırmacılar mezardaki insanların yaşadıkları dönemde birer dev gibi görülmüş olabileceğini ifade etti.

Shandong Üniversitesi’nde görev yapan araştırmacılardan Fang Hui, “İskeletin yapısına bakarak eğer bu kişi yaşıyor olsaydı boyu 1,90 metreden çok daha uzun olurdu” açıklamasını yaptı. Eyaletteki kazı alanında şimdiye kadar 104 ev, 205 mezar ve 20’den fazla adak çukuru bulundu.

Bölgedeki ev sıralarının kalıntıları, kazılara göre insanların ayrı yatak odası ve mutfaklara sahip oldukları ve oldukça rahat yaşamış olduklarına işaret ediyor. Ayrıca mezarlıklarda ve çevresinde bulunan domuz dişleri ve kemik parçaları iyi bir beslenme şeklinin kanıtı olarak gösteriliyor.

Antik Sırlar ve Gizemler Yazılarımıza Buradan Ulaşabilirsiniz

İlgili Yazılar
Shandong’daki Longshan Kültür Sitesinin Kazı Alanından Bir Görüntü

Alanın, 5000 yıl önce kuzey Şandong’un siyasi, ekonomik ve kültür merkezine inanılıyordu. Kazılarda hendeklerin ve kil yığınlarının kalıntıları da bulundu.

Shandong Eyalet Enstitüsü Arkeoloji Enstitüsü’nden Wang Yongbo: Jiaojia kalıntıları, 4,500 ila 5,000 yıl önce Sarı Nehir’in alt ulaşım bölgelerinde kültürel bir boşluğu doldurdu, dedi

Arkeologlar bazı cesetlerin baş ve bacak kemiklerinde belirgin bir şekilde hasarlar tespit etti. Ayrıca altı büyük mezarda seramik ve yeşim taşlarından maddelere rastladılar. Hasarların, definlerden çok sonra olabileceği gibi yüksek rütbeli insanlar arasında iktidar mücadelelerine de bağlı olabileceği belirtiliyor.

Pekin Üniversitesi’nden bir arkeolog olan Li Boqian, kazıların Jiaojia’yı bir geçiş evresinde gösterdiğini, ancak daha eski Sarı Nehir havzasında 5.000 yıldan eski devletlerin varlığını kanıtladığını söyledi.

Mezarın dibinde iskeletin ayak uçlarındaki seramikler

Jiaojia kazı alanının menzili 240.000 metrekareden 1 km’ye çıkarıldı. Şuan yalnızca 2.000 metrekare kazı yapılabildi.

Shandong eyalet kültür mirası bürosunun başkan yardımcısı Zhou Xiaobo, “Sitede daha fazla kazı yapılması Doğu Çin’deki kültür kökenini anlamamız açısından çok değerlidir” dedi.

Asya Arkeoloji Haberlerine Buradan Ulaşabilirsiniz

Kaynak Ntv

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More