Nereye Dergisi
Arkeoloji, Tarih, Gezi, Seyahat ve Yaşam Kültürü Dergisi

Ninja Suikastçileri’nin Antik Zamanlardan Kalma Psikopatça Sırları

Ninja ya da shinobi(gizlice sokulmak), yüzlerce sinema ve televizyon dizisinde yer alan popüler kültürün bir parçası oldu ve eğitilmiş akrobatik katiller haline geldi.

0 10.527

Ninja ya da shinobi(gizlice sokulmak), yüzlerce sinema ve televizyon dizisinde yer alan popüler kültürün bir parçası oldu ve eğitilmiş akrobatik katiller haline geldi. 15. yüzyıl feodal Japonya’da Sengoku döneminin öldürücü paralı casusları olan Ninjalar; casusluk, sabotaj, infiltrasyon, suikast ve çete savaşları konusunda yetenekliydi. Silah ve muharebe eğitiminin temelini oluşturan, eski dokuz gizli el işaretinin Ninjaları ve süper Ninjaları yarattığına inanılıyordu!

15-17. yüzyıl Ninjaları Iga Provence’da, özellikle Kōga köyü çevresindeki kabilelerde toplumsal huzursuzluk sırasında aktif rol oynadı. Burada, usta Ninjalar Çin askeri felsefesine dayanan shinobi el kitaplarını, özellikle de Bansenshukai’yi (1676) derledi. 1868 Meiji Restorasyonu’na kadar, shinobi katillerinin yetenekleri artık önemli değildi ve onlar mit, efsane, efsane ve halk bilimininin bir parçası haline geldi. Bu zamanlarda, bu gizli savaşçılara görünmezlik, suda yürümek ve doğal elementlerin kontrolü gibi yetenekler ilk kez verildi.

Ninjaların gerçekçi hikayeleri arasında, Shinkage-ryū okulunun torunu Jubei Muneyoshi’nin dedesinin bir ninja olarak hayatını anlattığı, tanınmış bir silahşör olan Yagyu Munetoshi’nin (1529-1606) hikayesi de vardır. Aynı zamanda, Hattori Hanzō (1542-1596), Iga eyaletinden efsanevi bir samuray savaşçısıydı ve sonradan ataları tarafından yayınlanan ninjutsu kitapları, birçok Japon tarihçiyi onu bir ‘usta ninja’ olarak tanımlamaya yöneltti.

Çatıda bir ninja

9 Sembolik Kesik

Popüler kültürde çeşitli ninja gelenekleri korunmuştur, ancak hiçbiri ‘’dokuz sembolik kesik’’ anlamına gelen Ku-ji kadar çok gizemli olmamış ve yanlış anlaşılmamıştır. Kuji, (九字) dokuz sembol ve Kiri (切)kesme hareketi anlamına gelir. Dokuz sembolün adları şunlardır: rin, pyo, to, sha, kai, jin, retsu, zai ve zen. Bazı uzmanlar, bu gizli mantra sisteminin Çin’de geliştirildiğine inanıyor ancak diğerleri Vedik Hindistan’ta doğduğu konusunda ısrar ediyor. Bazıları bunun mikkyo’dan (Japon esoterik Budizminden) geldiğini iddia ederken, Güney Asya’da da Budist değil Taocu kökenli olduğuna inanılıyor. Farklı bakış açıları olmasına ragmen, yoğun bir şekilde Kuji uygulaması Japonya’nın münzevi dağ geleneği olan, Shugendō’da ve Budist ve Shinto inançlarının bir olduğu ryobu Shinto’da bulunuyor. Bu nedenle de, gizli el işaretlerinin orijinal kaynağının burası olma ihtimali yüksektir.

Antik Yunanistan’ın En Meşhur Suikastçileri Yazımızı Mutlaka Okumalısınız

Ku-ji “dokuz sembolik kesik”

Kuji bilimsel bir gerçek mi değil mi?

Ninjaların Kuji-Kiri’yi aşırı stres altında onlara yardımcı olan belirli ruhsal durumlarını harekete geçirmek için kullandıkları kanıtlanmıştır. Dokuz sembolden her birinin, belirli yeteneklerle ilişkili enerjileri çağırdığı / uyandırdığı düşünülüyordu, örneğin, bir ninja, su altında üç gün boyunca kalarak bir suikast hedefi belirlemişti. Nihayet hedef geldiğinde, derin meditasyon halindeki devreden çıkmak için, ninja Zai el simgesini yapmıştır: ‘’pozisyon al’’.

Kuji-Kiri ile ilişkili doğaüstü düşüncelerin aşamalarını açıklamak, temelde el işaretleri, kontrollü solunum ve görselleştirme süreci eşliğinde meditasyona yönelik bir süreçtir. Birlikte bu faaliyetler güçlü zihinsel durumları uyandırır ve tüm bu işlemin, bildirilen fiziksel değişiklikleri uyandıran bir kendi kendine hipnoz şekli olduğu da tartışılabilir. Açıklanamayan binlerce‘zihin-beden’ etkileşim raporunun nedenini bulup çözmek için, 2012’de Japonya, Tsuşehri Mie Üniversitesi’nde(Tıp Fakültesi), Kuji-Kiri’nin etkileri 15 ‘’ninja uzmanı’’ tarafından incelendi.

Hasan Sabbah ve Suikastçilerinin Hikayesini Mutlaka Okumalısınız

Bu büyüleyici deneyin ilk kısmı, Kuji-Kiri’yi yapmadan önce ve yaptıktan sonra ninja beyin dalgalarını ve kalp atışlarını izledi. 15 ninjanın her birinde alfa-2 beyin dalgaları arttı, bu farkındalık ve gevşetmeyi arttırdı ve hepsinde sıkıntı ve kaygıya neden olan beta dalgaları azaldı. Aynı zamanda derin dinlenme ve uyku durumlarında üretilen teta dalgalarının üretimini de düştü. İkinci deney, Kuji-Kiri uygulamasından önce ve sonra 15 ninjanın savaş ya da kaç tepkisini karşılaştırdı ve 15 ninja da‘’alfa-2 dalgalarının düzeylerini yükseldiğini ve Beta dalgalarının önemli ölçüde düştüğü’’ gözlemlendi. Bu sonuçlar derin ara değişken beyin dalgası örüntüsünün yanında sunulduğunda çarpıcıdır.

İlgili Yazılar

Sakin Solunum, Pozitif Bilim

Bilişsel araştırmalar ve sinir bilimi araştırmaları, son zamanlarda meditasyonun fizyolojik etkileri üzerine yeni bir ışık tutmuştur. Vajrayana ve Hindu Tantric gibi geleneklerde eski kökenli modern uygulamaların, sempatik aktivasyonu ve fazik uyanıklığı arttırdığı kanıtlanmıştır. Buna ek olarak, Theravada ve Mahayana gibi geleneklerin ‘’otonom sinir sistemine ait aktiviteyi ve tonik uyanıklığı yasadışı olarak arttırdığı’’ bulunmuştur. Bu bulgularda önemli olan şey, onların harfi harfine mükemmel eşleştiğidir. Budist kitapta ‘’Vajrayana uygulamaları sırasında uyarılmanın daha da arttığı’’ ve ‘’Theravada ve Mahayana meditasyon türleri sırasında sakin ve uyanık bir ruh hali’’ olduğu yazılıdır. Burada modern bilimlerle doğru bir şekilde kanıtlanmış eski zaman bilgeliğinin harika bir örneğini görüyoruz.

Phu Soi Dao Milli Parkı’ndaki Budist keşiş, Phu Soi Dao Milli Parkı Şelalesi, Tayland

Bu desenler, Kuji-Kiri’yi yaptıktan sonra ninja’nın beyin dalgaları sonuçlarıyla mükemmel şekilde eşleşir. Ama, meditasyonun ve Kuji-Kiri’nin farklılık gösterdiği yerde, bilinç durumunun değiştirilmiş hali onun hızıdır. Meditasyon yapan kişiler onları yavaş yavaş üretirken ve oluştururken, ‘’profesyonel’’ ninja genelde anlık beyin dalgalarını üretir. Ninjutsu gibi Yogada, asanalar (vücut pozları) ve pranayama (nefes kontrolü) ile koordine edilen mudralar olarak bilinen bir dizi el hareketleri öğretir. Anlık enerji olduğu sürece, Kuji-Kiri her zaman var olacaktır.

Dergimizde Yayınlanan Diğer Japonya Kültürü Yazılarımıza Buradan Ulaşabilirsiniz

Çeviri: Demet Yazıcı

References:

Adams, A. (1970). Ninja: TheInvisibleAssassins, p. 34

Amihai, I. andKozhevnikov, M. (2015). TheInfluence of BuddhistMeditationTraditions on theAutonomicSystemandAttention. BiomedResInt. Available at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4471252/

Hatsumi, M. (1988). Essence of Ninjutsu: The Nine Traditions, p. 178

Kornicki, P. F. (1996). Religion in Japan: ArrowstoHeavenand Earth (Reprint ed.). Cambridge: Cambridge UniversityPress. p. 2.

FromMietothe World. MieUniversity. Available at: http://www.mie-u.ac.jp/en/

Ratti, Oscar; Westbrook, Adele (1991), Secrets of thesamurai: a survey of themartialarts of feudal Japan, Tuttle Publishing, p. 325

Kaynak Ancient-Origins

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More