Nereye Dergisi
Arkeoloji, Tarih, Gezi, Seyahat ve Yaşam Kültürü Dergisi

Napoli’de Yemek Yiyebileceğiniz En Güzel Yerler

Konu yemek kaçamaklarına geldiğinde hiçbir yer İtalya’nın yerini tutamaz. Peki bu kaçamaklara tam olarak nereden başlamalı? Bunun için gezi rehberimize kesinlikle Napoli’yi eklememiz gerekiyor.

0 357

Konu yemek kaçamaklarına geldiğinde hiçbir yer İtalya’nın yerini tutamaz. Peki bu kaçamaklara tam olarak nereden başlamalı? Bunun için gezi rehberimize kesinlikle Napoli’yi eklememiz gerekiyor. Pizzanın ruhani evi olan bu şehir, derin yağda kızartılmış sokak yemeklerinden taze deniz ürünlerine kadar yeme konusunda başarılı bir konumda. Bu rehber sizi bu lezzetler için doğru yönlere yönlendirecek.

Mükemmel Tabaklar İçin: Palazzo Petrucci (Restoran, Akdeniz)

Geleneklere sıkı sıkıya bağlı kalan bu şehirde çalışan şef Lino Scarallo, Napoli mutfak mirasının temellerinin yeniden keşfedildiği ve yeni, şaşırtıcı şekillerde sunulduğu bir restoran faaliyete geçirmiş. Scarallo, leziz ve sade olan yöresel yemekleri, renkli ve özenli sunumlarıyla birlikte hem göze hitap eden hem de daha özenli ve enfes yemeklere dönüştürüyor. Tarihi merkezin kalbinde rakibi Piazza San Domenico Maggiore’nin olduğu göz önünde bulundurulduğunda, Palazzo Petrucci’nin başarısı daha da inanılmaz bir hale geliyor.

Mükemmel Pizza İçin: Sorbillo (Restoran, İtalyan, Akdeniz)

Şehrin tarihi merkezindeki dar sokakların oluşturduğu bir labirentte gömülü olan Sorbillo, İtalya’nın en iyi pizzacılarının ustalıkla hazırladığı basit ve geleneksel pizzalardan özenli ve yaratıcı pizzalara kadar olan geniş pizza çeşitlerini müşterilerine sunmaktadır. Burada margherita, bianca al cotto (jambon ve peynir), calzone ve diğer tüm klasik pizzaları bulabilirsiniz. Mekan her zaman doludur ve özellikle gece gittiğinizde bekleme süreniz bir saati bulabilir ancak eğer sabırlı olursanız diğer çoğu müşteri gibi bundan pişman olmayacaksınız.

Cızırtılı Sokak Yemekleri İçin: Friggitoria Vomero (Restoran, Fast Food)

Napoli’deki yerel yemeklerin bir tarafı da hiç şüphesiz kızarmış sokak yemekleridir. Bu sokak yemekleri karşı konulamazdır ve şehirde dolaşırken hızlıca bir şeyler atıştırmanın en harika yoludur. Olağanüstü çeşitlilikte olan bu yemeklerin arasında panzarotti (patates kroketleri), arancini (galeta unu ile kaplanmış kızarmış pirinç topları), derin yağda kızartılmış kabak çiçekleri, calzone ve daha fazlası yer alıyor. Geleneksel olarak cuoppo adı verilen bir kağıt külahında servis edilir. Bu kızarmış sokak yemeklerini satan yerlere friggitoria adı verilir. Friggitoria Vomero, şehirdeki kızarmış sokak yemeklerini satan yer olma ününe sahiptir ve ayrıca şehrin en popüler ve en gözde mahallesi Vomero’da olmanın ek avantajını kullanmıştır.

Işıl ışıl Deniz Ürünleri İçin: II Transatlantico (Restoran, İtalyan, Akdeniz, Avrupai)

II Transatlantico, Napoli’nin en eski kalesi ve şehrin görülmesi gereken yerlerinden biri olan Castel dell’Ovo’nun eteklerindedir. Bu kale, küçük Megaride Adası’nda gezinti yoluna birkaç metre uzaklıktadır. Kalenin her yerinde küçük dükkanlar, kafeler ve restoranlarla dolu bir arazi şeridi olan Borgo Marinari yer almaktadır. Bunların arasında hiç şüphesiz en dikkat çekici lokasyona ve tasarıma sahip yer II Transatlantico’dur. Dikdörtgen ve zarif yemek odasının denize bakan tarafında büyük pencereler vardır. Suyun muhteşem manzarasının, adanın kıyı şeridi boyunca çok sayıda küçük teknenin ve geceleri şehrin romantik ışıklarının tadını çıkarırken balık bazlı yemeklerin tadına bakabilirsiniz.

Üstün Yaratıcılık İçin: II Ristorantino dell’Avvocato (Restoran, İtalyan)

Kelimenin tam anlamıyla Avukatın Küçük Restoranı olarak tercüme edilen II Ristorantino dell’Avvocato’nun hukuk dünyasıyla hiçbir ilgisi yoktur. Ortamı samimi, rahat ve sağlıklı yemeklerle mükemmel bir uyum içinde. Burada Napoli gastronomisinin temel bileşenleri, geleneği mutfak tekniklerindeki en son başarılarla birleştiren yaratıcı, cezbedici yemeklerin başlangıç noktası haline geliyor. Ne sipariş edeceğine karar veremeyen müşteriler için biri taze deniz ürünlerinden, diğeri ise et, mevsim sebzeleri ve süt ürünlerinden oluşan iki tadım menüsü tercihlerine sunuluyor. Yaratıcılık ve zarafetin zaferi olan II Ristorantino dell’Avvocato, çağdaş bir ortamdan geleneksel Napoliten lezzetlerini deneyimlemek isteyenlere tavsiye edilir.

İlgili Yazılar

Tatlı Bir Şeyler İçin: Pintauro (Pastane, İtalyan)

Şambaba tatlısının yanı sıra sfogliatella da geleneksel Napoliten tatlılarının kraliçesidir. Kabuk şeklindeki küçük lezzetler olan sfogliatellalar, ricotta ve badem ezmesinin lezzetli bir dolgusunun zengin hamur katmanlarına yuvarlanmasıyla elde edilir. Pişirildiğinde ise katmanları gevreşerek birbirinden ayrılır ve çıkıntılı bir görünümü olur. Üzerlerine serpilen pudra şekeri bu cennet lokmalarını tamamlıyor ve servise hazır hale getiriyor. Pintauro, 1785’ten beri sadece ve sadece sfogliatella servis etmektedir. Mekan, yerel halk arasında o kadar popülerdir ki Napoli’de kullanılan bir söz türemiştir. “Pintauro’da kuyruk var” anlamına gelen “tene folla Pintauro”, özellikle kalabalık mekanlardan bahsederken kullanılır.

Manzaralı Bir Akşam Yemeği İçin: Ciro a Mergellina (Restoran, İtalyan, Deniz ürünleri)

Ciro a Mergellina, adını aldığı Napoli’deki Mergellina semtinde bulunuyor. Uzaktaki panoramik deniz ve Vezüv manzarasıyla arka planda pitoresk Posillipo Tepesi’ne sahip güzel gezinti yoluna ev sahipliği yapan Mergellina, şehrin en doğal ve büyüleyici bölgelerinden biridir. Ciro a Mergellina, mahallede yemeğin tadını çıkarmak için en iyi yerdir. Müşterilerine lezzetli yemeklerden oluşan zengin bir menü sunuyor. Beklenildiği üzere, taze balık (deniz ürünleri, kabuklu deniz ürünleri, kılıç balığı, ıstakoz, morina balığı ve diğerleri) geleneksel tariflere çağdaş bir yorum katacak şekilde sunlan ana malzemelerdir.

Kafe Kültürü İçin: Gran Caffè Gambrinus (Bar, Kafe, İtalyan, Avrupai)

Viyana veya Paris gibi şehirlerde bulunan zarif, yüzyılın başındaki kahvehanelere benzer şekilde, 1860 yılında kurulan Gran Caffè Gambrinus, Piazza del Plebiscito’nun hemen yanında, önemli bir noktada yer alan tarihi bir kafedir. Gambrinus’ta şair Gabriele d’annunzio ve filozof Benedetto Croce gibi ünlü italyan şahsiyetleri İtalya kültürünü şekillendirdi. İtalya Cumhuriyeti Başkanı geleneksel olarak yılın ilk kahvesini içmeye bu kafeye gelir. Şehirdeki diğer birçok bardan daha pahalı olmasına rağmen ince detaylarla zengin olan bu Özgürlük tarzı lüks mekan, bir fincan mükemmel ve güçlü italyan kahvesini tatmak için mükemmel bir seçimdir.

Kaliteli Çikolata İçin: Gay Odin (Pastane, Avrupai)

Napoli’de çikolata Gay Odin ile eş anlamlıdır. Bu tarihi pastane, 1800’lü yılların sonlarında, yüzyılın başında şehrin sunduğu canlı kültürel yaşamın cazibesine kapılan ve İtalya’nın kuzeyinden Napoli’ye taşınan usta şekerci Isidoro Odin tarafından kuruldu. Eşi Onorina Gay’in de katılmasıyla birlikte Odin, ağız sulandıran çikolatalı tatlıları hazırlamaya başladı ve çok geçmeden Napoli halkının dikkatini çekti. Günümüzde Gay Odin’in şehir genelinde dokuz, Roma ve Milano’da ise birkaç satış noktası var. Tüm satış noktalarında bulunan çikolatalı pralin, bar ve kek çeşitleri Napoliler tarafından çok sevilen ustaların uzmanlığıyla el yapımı olarak üretiliyor. Gay Odin’in spesiyaliteleri arasında, tahta kütüklere benzeyen sütlü çikolata parçaları olan Foreste ve yakındaki yanardağdan sonra şekillendirilen Vesuvio çikolatalı tatlılar yer alıyor.

Aile Lezzetleri İçin: Umberto (Restoran, İtalyan)

Aile işletmesi olarak ilk kez 1916 yılında açılan Umberto, yerel mutfağın sırlarını nesilden nesile aktarıyor. Umberto, Geçmişten günümüze hala Napoli gastronomi klasiklerinden olan istiridyeli spagetti, patlıcan parmigiana, tuzlu morina balığı ve tabii ki pizzayı müşterilerine sunuyor. Atmosferi sade ve rahattır. Geleneksel menüsüyle de şehirdeki en tipik Napoliten restoranlarından biridir. Şarap seçimi, İtalyan şaraplarının en büyük hitleri gibi görünüyor. Umberto’ya özgü, eserleri yemek odası duvarlarını süsleyen çağdaş İtalyan ressamların iki ay süren sergileri vardır.

Çeviri: Eminenur Yıldız

Kaynak theculturetrip

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More