Nereye Dergisi
Arkeoloji, Tarih, Gezi, Seyahat ve Yaşam Kültürü Dergisi

Emirgan Korusu

İstanbul gezilecek yerler listesinde en başları çeken Emirgan Korusu, laleleri ile bin bir güzelliği önlerimize seriyor.

0 1.093

İstanbul gezilecek yerler listesinde en başları çeken Emirgan Korusu, laleleri ile bin bir güzelliği önlerimize seriyor. İstanbul’da yaşayanlar bilir, mevsimi geldiğinde Emirgan’da bir hareketlilik olur. Ben Gezi Rehberi sitesinden esinlenerek yazdım bu makaleyi. Kendim gidip görmeme rağmen oradan okuduğumda sanki daha önce gitmemişim gibi hissettiğimi söyleyebilirim. Yazımın ilerleyen taraflarında sizlere o sitenin esinlendiğim kaynak bağlantısını paylaşacağım. Havası, oksijeni dahi değişen Emirgan’ın birde Emirgan Korusu içindeki muazzam bitki örtüsünü görmeniz gerekli.

Emirgan Korusu Hakkında Bilgiler

Muazzam güzelliği ile doğanın matematiksel kuramını birleştiren Emirgan Korusu, tıpkı bir Arboretum gibidir. Yani Hollanda ve Türk tarzı laleleri kasten güzel bir görüntü oluşturacak şekilde ekilip büyütülüyor. Emirgan Korusundaki her şey kasten yapılıyor ama Osmanlı İmparatorluğu zamanında tarihler 1785’i gösterdiğinde lalelerin keşfi olmuştur. Burada laleler sanki İstanbul’un güzelliğine güzellik katıyor. Eğer İstanbul’a yolunuz düşerse mevsimi olmasa bile mutlaka gitmeniz gereken yerlerden biridir. Özellikle lalelerin çıktığı zamanda meşhur festivali ile bilinir. Nisan ayında çok verimli bir gezi gerçekleştirmeniz mümkün. Emirgan korusunun içerdiği bitki türlerinde sadece laleler değil 134 adet bitki çeşidi vardır. Rengarenk bahçeleri ve özenle hazırlanmış yapay doğası ile görsel şölene sahiptir. 450 Dönümlük arazinin içinde çay bahçeleri, piknik ve mangal alanları, şelalelerin yanında restoranlar ve köprüler bulunuyor.

Giriş Ücreti Ödeniyor mu?

İlgili Yazılar

Emirgan Korusu için giriş ücreti ödenip ödenmediği tartışma konusu olmuştur. İşte güzelliğine güzellik katacak bir şey daha söyleyeceğim şimdi sizlere. Girişler tamamen ücretsiz olup günün 12 saat boyunca belirlenen vakitlerinde halka açıktır. Ekonominin kötü olduğu semtlerden en zengin semtlere kadar her lokasyondan ilgi görüyor. Televizyonlarda her nisan ayı düzenli olarak Emirgan Korusu Festivali haber konusu oluyor. Rengarenk bitki örtüsünün fotoğraf makineleri ile duvar kağıdı niteliğinde resimleri çıkartılıyor.

Emirgan Korusu’da Neler Yapılır ? Etkinlikler

450.000 metrekarelik alanı kapsayan bu büyük alanın içinde yapabileceğiniz birden çok aktivite var. Biz gittiğimizde piknik yapmak için gitmiştik ama doğasının büyüsüne kapılıp kendimizi kaybettik. Hemen yanında sanat eseri gibi dizilmiş kuğuların geçtiği köprülerden yürüdük, özenle hazırlanmış çiçeklerini görürken nerede olduğumuzu kaybettik. En sonunda ailecek mangal yapmak için malzemelerimizi mangal ocağına koyup bir güzel piknik yaptık. Manzaranın hoş olduğu bu yerde bank yerlerine oturarak sabahlara kadar sohbet edesiniz geliyor. Hemen hemen her bölgesinde tuvaletlerin bulunduğu ve her türlü ihtiyacın karşılandığı Emirgan Korusuna giriş ücretsiz hala beklemenin bir anlamı yok. Sanki akarsularını bilerek yerleştirmişler öyle güzel. Milyonları aşan çiçeklerini gezip görürken istediğiniz gibi fotoğraf çektirebilir, içeride insanlara saygısızlık yapmayacak derecede at koşturabilirsiniz. Ama bize kalırsa yapabileceğiniz en iyi aktivite Emirgan Korusuna sabah saatlerinde gidip ailecek güzel bir kahvaltı yapmak olacaktır.

Kaynak : https://turistrail.com/emirgan-korusu/

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More