Nereye Dergisi
Arkeoloji, Tarih, Gezi, Seyahat ve Yaşam Kültürü Dergisi

Antik Japonya’nın En Uzun Kılıcı Bulundu

Araştırmacılar, eğer kılıç yeniden yapılacak olursa orijinali ile kıyaslandığında, 150 santim civarında olacağını ve bu durumun onu eski Japon mezarında bulunan en uzun kılıç yapacağını söylüyorlar

0 7.182

Miyazaki Prefektörlüğü, ders kitabındaki değişen keşifler, 6.yüzyılın başlarında Güney Kyushu, Shimauchi’de bulunan mezarın içerisindeki eserlerin bulunuşundan sonra yapılıp, incelendikten sonra tarihi yeniden yazmıştır.

Ebino Eğitim Bakanlığı, 24 Ekim’de, uzmanların, mezarlık alanındaki 139 numaralı yeraltı tünelinde 2014-2015 yılları arasında bulunan iki kılıcın da tarihi kalıntılar olduğunu doğruladığını bildirmiştir.

Bu iki kılıçtan birisi, Japonya’nın eski mezarlarında bulunan en uzun kılıç olup, diğer kılıcın kabzasının pürüzsüz deri ile kaplanmış olması onu Doğu Asya’nın en eski deri kaplamalı eşyası yapmaktadır.

139 numaralı mezarda bulunan kılıçlar ve kılıçların etrafında olan iskelet kalıntıları, bölgenin o zamanlar yüksek sosyal durumlar içerisinde olduğunu göstermektedir.

Kagoshima Üniversitesi Müzesi’nde arkeoloji preforsörü, aynı zamanda araştırmanın içerisinde olan Tatsuya Hashimoto: ‘’Kılıçlar, güney Kyushu’da Yamato kralına yakın bir rütbede olmuş ve dış politikadan sorumlu olarak yurtdışına gitmiş olabilecek nitelikte güçlü bir insanın yaşadığını gösteriyor.’’

Ebino, Miyazaki’de eski bir mezar kazısından çıkarılan kılıcın kabzasının üzerindeki süslemelerin, Doğu Asya’da bulunan ıslak cila içerisinde pürüzsüz olana kadar bekletilmiş deriden yapıldığı düşünülmektedir
Ebino, Miyazaki’de eski bir mezar kazısından çıkarılan kılıcın kabzasının üzerindeki süslemelerin, Doğu Asya’da bulunan ıslak cila içerisinde pürüzsüz olana kadar bekletilmiş deriden yapıldığı düşünülmektedir

Kofun döneminde (3. ve 7.yüzyıllar arası) , eski Yamato Krallığı çoğu Japonya takımadasına hakim olmuştur.

139 numaralı yeraltı tünel mezarı, Miyazaki, Kagoshima Prefektörlüğü ve Kofun dönemi için kutsal bir durumdadır.  Zırh, silah ve ata koşumları gibi birçok değerli aksesuar, 2014-2015 yılında yapılan kazıda diğer iki kalıntı ile birlikte bulunmuştur.

İlgili Yazılar

Eğitim bakanlığı, Nara’ya bağlı Gangoji Enstitüsü’nden kültür varlıklarının araştırmasının korunmasının yanı sıra bilimsel analiz yapmalarını da istemiştir.

Temizlik çalışmaları, geriye 142 santim civarında olan kılıç ile tahtadan yapılmış kılıç başlığının kaldığını belirtmişti.

Araştırmacılar, eğer kılıç yeniden yapılacak olursa orijinali ile kıyaslandığında, 150 santim civarında olacağını ve bu durumun onu eski Japon mezarında bulunan en uzun kılıç yapacağını söylüyorlar.

Bunun üzerine, ‘’tatenishiki’’ adı verilen değerli bir kumaş ya da jakarlı, sırmalı kumaş, kılıf için kullanıldı. Böylesine lüks bir kumaş aynı zaman diliminde sadece 4 örnekte bulunmak üzere, ilk olarak Japonya’da keşfedilmiştir.

Bu kılıç, Yamato krallığından bir hediye olarak görülmektedir.
Daha sonraki analizler, mezara gömülü uzun kılıçlardan yaklaşık 85 santimetre uzunluğunda, başlığının gümüş süslemeli olanın kabzası granüler deri ile kaplanmış olup, Doğu Asya’da bu türden bir deri ile kaplanan en eski kılıç olduğunu göstermiştir.

Kılıcın, Kore Yarımadası’nda eski Paekche krallığında yapıldığı düşünülmektedir.
antik-cin-kilici

Çeviri: Gülnihal Kafadar

Kaynak: asahi

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More