Nereye Dergisi
Arkeoloji, Tarih, Gezi, Seyahat ve Yaşam Kültürü Dergisi

Dünyanın En Soğuk 10 Yeri

Yeryüzündeki en soğuk 10 yeri öğrenmek ister misiniz? Eminim ki orada yaşamak istemezsiniz. Aşağıda listelenen yerler dünyada gelmiş geçmiş en düşük sıcaklıkların kaydedildiği yerler!

0 5.764

Yeryüzündeki en soğuk 10 yeri öğrenmek ister misiniz? Eminim ki orada yaşamak istemezsiniz. Aşağıda listelenen yerler dünyada gelmiş geçmiş en düşük sıcaklıkların kaydedildiği yerler!

1- Eureka- Kanada

Küçük bir araştırma üssü olan Eureka, Kanada topraklarının kuzeyinde bulunan Nunavut bölgesinde bulunuyor ve yalnızca sekiz kişilik süreksiz bir nüfusa sahip. Kaldıkları süre boyunca gerekli malzemeleri haftada veya iki haftada bir hava yoluyla sağlanan ulaşım ile alıyorlar. Yıllık ortalama sıcaklığı ise -18,8 C.

2- Rogers Pass, ABD

ABD’nin Montana kentindeki Rogers Pass, deniz seviyesinden 5.610 m yüksekte ve ocak ayında 0 ° C ile 10 ° C arasında bir sıcaklığa sahip olmasıyla bu listedeki en sıcak yer.

3- Prospect Creek, Alaska, ABD

Prospect Creek’te sıcaklığın -10 ° ‘ye düştüğüne inanabiliyor musunuz? 23 Ocak 1971’de, ortalama sıcaklığın -62.2 ° C’a düştüğü, Amerika Birleşik Devletleri’nin en soğuk bölgesi ilan edildi.

4- Stanley, ABD

Yalnızca 63 kişilik nüfusa sahip olan Stanley kasabası, dünyanın en soğuk yerlerinden biri. Buradaki sıcaklık aralık ayında 8 °C’ye kadar düşebiliyor. Temmuz ayında ise ortalama 28°C sıcaklığa ulaşabildiği söyleniyor.

5- Snag- Yukon, Kanada

En düşük sıcaklığa sahip yerlerden biri, Kuzey Amerika kıtasındaki küçük Snag vadisinde bulunuyor. Ortalama en yüksek sıcaklık 0 ° C iken en düşük sıcaklık -12,2 ° C’ye düşebiliyor.

6- Oymyakon-Rusya

İlgili Yazılar

Oymyakon’da Ocak, Şubat ve Aralık aylarında ortalama sıcaklık -50 ° C’dir ve Eylül ayı sonlarından Nisan ortasına kadar 0 ° C’nin altında kalır. En soğuk sıcaklık Kuzey Yarımküre’de -67,7 ° C ile 6 Şubat 1933’te kaydedildi.

7- Eismitte-Grönland

Eismitte, Almanca’da “buz merkezi” anlamına geliyor. Anlaşıldığı üzere, burası çok soğuk! Alman bilim adamı Alfred Wegener’in öldüğü 30’ların başında bir keşif alanı. Yıllık ortalama sıcaklık -30 ° C dir. En sıcak ay ortalama -12.2 ° C ile Temmuz ayıdır.

8- Ulan Batur- Moğolistan

Moğolistan’ın en büyük şehri olan Ulan Batur, kesinlikle bu listedeki en kalabalık yer. Ulan Batur, kışın dünyanın en soğuk başkenti olarak kabul edilir. Ocak ayında ortalama -24,5 ° C sıcaklığa sahiptir ve bu soğuğun Ocak 2001’de -45 ° C’ye ulaştığı da olmuştur.

9- Vostok, Antarktika

Dünyanın donma noktalarından biri Antarktika’daki Vostok. Nisan’dan Ekim’e kadar ortalama sıcaklık yaklaşık -65 ° C’dir. Kasım-Mart ayları arasındaki sıcak mevsimde ortalama sıcaklık yaklaşık -42 ° C’dir.

10- Northern Ice- Grönland

1952’den 1954’e kadar, Grönland’daki İngiliz Kuzey Grönland Keşfinin araştırma istasyonuydu. Kaydedilen en düşük sıcaklık, 9 Ocak 1954’te -66.1 ° C’tı.

Çeviri: Belgin Avşar

Kaynak 10mosttoday

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More