Nereye Dergisi
Arkeoloji, Tarih, Gezi, Seyahat ve Yaşam Kültürü Dergisi

Gizemli Altın Küpeli Kurban

Küpelerin büyük ihtimalle Tanrıya sunulmak üzere kurban edilen bir erkeğe ait olması, arkeologların ilgisini çekti.

0 500

Güney Kore’nin Kuzey Gyeongsang ilindeki Gyeongju vilayetinde bulunan Geumgwanchong mezarında kazı yapan arkeologlar, Silla Hanedanlığı ( M.Ö 57 – M.S 935) Döneminden kalma nadir bir çift altın küpe buldu. Koreli araştırmacıların Silla Devrine tarihlenen  yüzlerce altın küpeyi bulduğunu söyleyen Kore Milli Arkeoloji ve Tarih Müzesi yetkilisi Dae-hwan Kim, keşfedilen bu küpelerde ki desenlerin henüz benzerlerine rastlanmadığını sözlerinde belirtti. Geumgwanchong Mezarı’nın inşaatı 5. yüzyıldan 6. yüzyılın başlarına kadar sürmüştür ve bu mezarda 1921 yılında yapılan arkeolojik kazılar neticesinde ilk altın Silla tacı keşfedilmiştir.

altın küpeler

İlgili Yazılar

Küpelerin büyük ihtimalle Tanrıya sunulmak üzere kurban edilen bir erkeğe ait olması, arkeologların ilgisini çekmiştir. ( Silla çağı erkekleri ince formdaki küpeleri sıkça kullanırken kadınlar daha kalın yapılı küpe modellerini takardı.) Geumgwanchong Mezarı’nın kime ait olduğu, Kore arkeolojisinin gelmiş geçmiş en gizemli sırlarından biridir. Araştırmacılar farklı eşyalarla birlikte “Kral Yisaji” yazısı işlemeli bir kılıç bulmuşlardır, ancak mevcut Silla dönemi kayıtlarında böyle bir kişinin varlığına değinilmemiştir.

 

Haber Düzenleme: Şahsinem Bedirbeyoğlu

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More