Nereye Dergisi
Arkeoloji, Tarih, Gezi, Seyahat ve Yaşam Kültürü Dergisi

Bulgaristan’da Hamile Bir Kadına Ait 6000 Yıllık Mezar Bulundu

Bulgar arkeologlar, 6000 yıl öncesine ait, hamile bir kandını mezar buluntusuna ulaştı. Olağandışı olduğu söylenen buluntu, Bulgaristan’ın kuzeydoğusunda yer alan Sivestari köyünün yeni keşfedilen nekropolünde yer almaktadır.

0 603

Bulgar arkeologlar, 6000 yıl öncesine ait, hamile bir kandını mezar buluntusuna ulaştı. Olağandışı olduğu söylenen buluntu, Bulgaristan’ın kuzeydoğusunda yer alan Sivestari köyünün yeni keşfedilen nekropolünde yer almaktadır.

BGNS haber ajansının bilgilendirmesine göre,  Nekropolde Toplamda 5 iskeletin ele geçmiş, bunların tümü alışılmadık bir pozisyonda; başları güneye dönük, ayakları bitişik şekilde bulunmuştur.

Kadın mezarını ortaya çıkaran Prof. Dr.Diana Gergova, mezar buluntusu olarak inci süsler ele geçtiğini belirtti.

İlgili Yazılar

Gergova ve ekibi, eylül ayında Svesthari’de 2500 yıllık dik gömüldüğü sanılan iki at iskeletine ve Traklar’a ait taşıma materyallerine rastlamış. 2012’de, altından Trakya hazinesi ele geçmişti.

Bulgaristan’ın kuzeydoğusundaki Razgrad bölgesinde bulunan ve Sboryanovo olarak da bilinen Svesthari yerleşimi, bir Trak kabilesi olan Getae buluntularına ev sahipliği yapması, Helis kentinin yakınlarında olduğunu düşündürmektedir.

Bizi takip edin ve paylaşın
error0
fb-share-icon
Tweet 20
fb-share-icon20

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More