Nereye Dergisi
Arkeoloji, Tarih, Gezi, Seyahat ve Yaşam Kültürü Dergisi

Denizli Cam Bienali (5-7 Mayıs)

0 476

Amerika, İtalya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre ve Türkiye’den davetli sanatçıların konferans, panel, canlı cam gösterileri ve cam sergileri ile gerçekleşecek olan bienal, amatör ve profesyonel olarak cam ile ilgilenenlerin yanısıra; camın şekillenip sanata dönüşmesini merak eden, camla tanışmak isteyen 7 den 70 e herkese açık ve ücretsizdir.

Türkiye’nin farklı illerinden de katılan ziyaretçiler, bienal süresince hergün 6 farklı sanatçının canlı cam gösterisini izleyebilecek, konferanslarla bilgilenip atölye çalışmalarına katılabilecek. Ayrıca bienal bünyesinde, Ömür Duruerk küratörlüğündeki Türk cam sanatçıları “Dönüşüm” karma cam sergisi ve Hakkı Dereköylü güzel sanatlar lisesi resim bölümü öğrencilerinin “Bence Cam” konulu resim sergisi, Prof. Mustafa Ağatekin küratörlüğünde Anadolu Üniversitesi cam bölümü karma cam sergisi ve Zeki Akakça’nın “Camın Dönüşümü” konulu fotoğraf sergisi de 5-15 mayıs tarihleri aralığında izlenebilecek.

Birçok profesyonel Türk cam ustasının şalümoda gerçekleştireceği cam gösterileri, Led ekranda kısa cam filmleri de akşam aktiviteleri içerisinde yer alacak. 5 Mayıs 09:30 , 7 Mayıs 19:30 saatleri arasında 3 gün boyunca ziyaret edilebilecek olan bienalde sanatçıları izlemenin ve etkinliklerde yer almanın yanısıra ziyaretçiler kendi cam boncuklarını yapabilecek ve cam bardak kazıma gibi önceki bienallerin gözbebeği olan etkinliklere de katılabilecek, Pamukkale, Laodikya ve Denizli Cam fabrikası gezileri ile kenti daha yakından tanıyabilecek.

İlgili Yazılar

Mauro Bonaventura, Simone Crestani, Julie Anne Denton, Tom Galbraith, Heyecan Ural, Tülin Akgül, Fatih Duruerk, František Janák, Martina Janakova, Kazimierz Pawlak, Ergün Arda, İmren Can, Prof.Volkan Günay, Özgün Günyar, Uluslararası Omurilik Felçlileri Derneği Cam Atölyesi, Asanni, Ayşem Ötük, Camekan-Camişler, Derya Geylani & Egemen Kemal Vuruşan, Ebru Susamcıoğlu, Emel Vardar, Felekşan Onar, Gözde Akdemir, Güçlü Polat, Hülya Yavuz, Lale Özer, Meral Değer, Müge Göğüş, Nilgün Dicle Derin,Ömür Duruerk, Semrin Korkmaz,Ümmühan Selçuk,Vahide Başak ve Yeşim Sanatçı bienale katılacak olan sanatçılar arasındadır.

Meydanında Türkiye’nin açık havada sergilenen tek ve en büyük cam heykelini bulunduran Denizli, cam kenti olma yolunda sizleri davet ediyor.

Etkinlik Detayları İçin Sosyal Medya Hesapları

Facebook

İnstagram

Denizli Belediyesi

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More