Nereye Dergisi
Arkeoloji, Tarih, Gezi, Seyahat ve Yaşam Kültürü Dergisi

5000 Yıllık Höyük Defineciler Tarafından Tahrip Edildi

Sadece ülkemize özgü bir durum değil maalesef...

0 1.685

Sussex Polisi, Worthing yakınlarındaki South Downs’taki Cissbury Ring’in geri döndürülemez bir hasara uğratıldığını söyledi. İngiltere’de sit alanı olarak belirlenen alanlarda metal dedektörü kullanmak yasaklanmış durumda.

PCSO’den Daryl Holter “yasadışı metal taraması vicdansız bir eylem ve geri dönülemez bir hasar oluşturmuş” dedi. Daha sonra sözlerine ekledi “site 1979 yılında çıkartılan Antik Anıtlar ve Arkeolojik Alanlar Yasası tarafından korunmaktadır ve National Trust tarafından yönetilmektedir.”

Paha biçilmez ve yeri doldurulamaz

Sussex Polisi hasarı tespit etmek için sıkı bir şekilde araştırmalarına devam ediyor. Ayrıca Ahlaki Metal Tarama Topluluğu yapılan bu yasadışı aramayı kınadıklarını bildirdi.

İlgili Yazılar

Tom Dommett (National Trust arkeoloğu) “Bu tür bir arkeolojik siteye bu saldırıyı ve geçmişimiz hakkında paha biçilemez ve değiştirilemez bilgilerin potansiyel olarak kaybedildiğini görmek üzüyor” dedi.

Cissbury Ring, Sussex’in en büyük tepesidir ve 5000 yılı aşkın bir geçmişi vardır. Hendekleri ve surları yaklaşık 65 dönümlük bir alanı kaplamaktadır.

İngiltere’nin tarihi Kent, Sussex ve Surrey’deki tarihi anıtların müfettişi Paul Roberts şunları söyledi:” Cissbury Ring’e birkaç kişinin yaptığı bu bencil ve zarar verici eylemden utanç duyuyoruz”.

Çeviri: Tolga Candur

Kaynak: BBC News

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More