Nereye Dergisi
Arkeoloji, Tarih, Gezi, Seyahat ve Yaşam Kültürü Dergisi

2022 Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır?

Green Card başvurularınızın sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için başvurunuzu tutarlı ve eksiksiz olarak tamamlamanız gerekiyor. Aksi durumda başvurunuz olumsuz olarak sonuçlanacaktır.

0 598

Gelişmişliğiyle, sosyal refah seviyesiyle Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamak herkesin hayalinde olan bir olgudur. Amerika’da rahat ve serbest bir biçimde yaşamak için kişilerin Green Card’a ihtiyacı bulunuyor. Türkçesi Yeşil kart olarak ön plana çıkan bu kart sizlere Amerika’da yaşama hakkı sağlayacaktır. Green Card başvuruları günümüzde online platformlar aracılığıyla gerçekleşmektedir.

Başvurular dvprogram.state.gov adresi üzerinden gerçekleşmektedir. Bu adres üzerinden başvurunuzu detaylı olarak gerçekleştirebilir ve hızlı bir hizmet deneyiminden ayrıcalıklı olarak faydalanabilirsiniz. Başvuru sırasında dolduracağınız bilgilerin doğru ve tutarlı olması gerekmektedir. Aksi durumda çekiliş size çıksa bile mülakatta elenirsiniz. Başvuru sonuçları genellikle mayıs ayında gerçekleşmektedir. Mayıs ayında başvuru sonuçlarınızı dvprogram.state.gov üzerinden öğrenebiliyorsunuz.

2022 Green Card Başvurusu Sonuçlarını Öğrenme Nasıl Yapılır?

2022 yılında Green Card başvurularınızın sonuçlarını online bir şekilde dvprogram.state.gov adresi üzerinden öğrenebilirsiniz. Başvurunuzun sonucunu öğrenmek için aşağıdaki bilgilere ihtiyacınız bulunacaktır;

  • Başvurunuzu yaptığınız sırada sizlere özel olarak verilen onay numarası,
  • Başvuruyu yapan kişinin ad ve soyadı bilgileri,
  • Başvuru sahibinin doğum tarihi,

Yukarıdaki bilgilere başvurunuzun sonucunu öğrenmek için yeterli olacaktır. Böylelikle hızlı bir şekilde başvurunuzun sonucunu öğrenme fırsatına erişmiş olacaksınız. Sonucunuz başarılı olarak değerlendirildiğinde e-posta adresi üzerinden ABD göçmenlik barosuyla iletişime geçebilirsiniz. ABD göçmenlik barosuyla iletişime geçtikten sonra mülakata çağrılacağınız tarihler hakkında bilgilendirileceksiniz. Mülakat sırasında İngilizce dil bilginiz tartılır.

İlgili Yazılar

2022 Green Card Başvuru Sonucu Ne Zaman Gerçekleşiyor?

Green Card başvuruları her yıl ekim ve kasım aylarında yapılmakla beraber sonuçlarda mayıs ayında dvprogram.state.gov üzerinden açılmaktadır. Sonuçları bu adres üzerinden konfirmasyon numarasıyla sorgulayabilirsiniz. Böylelikle kolaylıkla sonuçlarınızı öğrenmiş olacaksınız. Sonuçlar 7 Mayıs 2022 tarihinde açıklanmıştır. Green Card sahibi olduktan sonra kişiler 5 yıllık süre dolunca istedikleri taktirde ABD vatandaşlığı statüsüne geçebilmektedir. ABD vatandaşlığı statüsüne geçtikten sonra ABD vatandaşlarıyla kişiler aynı statü ve haklara sahip olmaktadır.

Green Card sahibi olunca kişiler ABD’de ayrıcalıklı ve avantajlı bir hayat statüsüne kavuşabilirler. Böylelikle yeni bir hayata kişiler başlayabiliyorlar. Başvurunuz onaylandıktan sonra ABD göçmenlik barosu sizlerle e-posta adresi üzerinden iletişime geçeceklerdir.

2022 Green Card Başvurusunda Dikkat Edilecekler Nelerdir?

Green Card başvurularınızın sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için başvurunuzu tutarlı ve eksiksiz olarak tamamlamanız gerekiyor. Aksi durumda başvurunuz olumsuz olarak sonuçlanacaktır. Başvurularınızı gerçekleştirirken bilgilerinizi mutlaka doğru bir şekilde girmeniz gerekiyor. Ad ve soyadı uyuşmazlıkları olması durumunda, eğitim bilgilerinin eksik ve yanlış girilmesi durumunda başvurularınız olumsuz olarak değerlendirilir. Böylelikle işlemleriniz sekmeye uğrar.

Bunun yanında kişilerin başvuruda bulunabilmeleri için en az lise mezunu olmaları gerekmektedir. Lise mezunu olmayan kişilerin 3 yıl boyunca uzman bir işte çalıştıklarını kanıtlayan bir belge sunmaları gerekmektedir. Başvurular İngilizce olarak gerçekleşmektedir. İngilizce dil bilginiz yeterli değilse İngilizce bilen bir kişiyle başvuru işlemlerinizi tamamlamanız oldukça önemlidir.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More