Nereye Dergisi
Arkeoloji, Tarih, Gezi, Seyahat ve Yaşam Kültürü Dergisi

Msds Formu

Malzeme güvenlik bilgi formu olan msds formu kelimelerin İngilizce karşılıklarının kısaltılması ile oluşmuştur. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili maddelerin listelenmiş hali olan bu belge kimyasal ürünlerin kimlik kartı niteliğindedir.

0 562

Malzeme güvenlik bilgi formu olan msds formu kelimelerin İngilizce karşılıklarının kısaltılması ile oluşmuştur. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili maddelerin listelenmiş hali olan bu belge kimyasal ürünlerin kimlik kartı niteliğindedir. Bu belge kimyasal ürünlerin nasıl güvenli bir şekilde çalışacağını gösterir. Aynı zamanda kimyasal bir malzemenin sahip olduğu potansiyel tehlikeleri ortaya koyar. Bu tehlikeler yangın, sağlık, çevresel ve reaktivite gibi durumlar olabilir. Msds formu içerisinde söz konusu kimyasal madde ile ilgili depolama, kullanma, tehlikeler, acil durum prosedürleri ve taşıma gibi bilgiler yer alır. Formun hazırlanması üretici firma ya da tedarikçi tarafından gerçekleşir.

İşyerlerinde Türkçe şekilde msds formu bulundurulması zorunludur. Bu belge içerisinde risklerin tanımlandırılması ve değerlendirilmesi, karşılaşılabilecek durumların kontrolü gibi bilgiler bulunur. Formun temel kullanım amacı işletmede var olan kimyasal maddeler hakkında bilgiye hızlı bir şekilde erişebilmektir. Böylece güvenlik ve sağlık programının geliştirilmesi için önemli bir başlangıç noktası elde edilir. Özellikle belgenin ilkyardım tedbirleri ile ilgili bilgi vermesi hem işverenlerin hem de çalışanların işine yarar.

İlgili Yazılar

Msds Formu Nedir?

Güvenlik Bilgi Formları Yönetmeliği ile düzenlenen msds formu 2014 yılından itibaren geçerli olmuştur. Msds formu nedir diye araştırıldığında tehlikeli kimyasal madde ve karışımlarla ilgili olduğu görülecektir. Formda yer alması gereken bilgiler şunlardır: ürün içeriği ve bileşimi, şirket bilgileri, ilk yardım tedbirleri, tehlikelerin tanımı, kazadan dolayı yayılımı önlemek için tedbirler, yangınla mücadele tedbirleri, depolama ve kullanma tedbirleri, kararlılık ve reaktivite özellikleri, taşımacılık ve mevzuat bilgisi, ekolojik ve toksikolojik bilgi, bertaraf bilgileri, fiziksel ve kimyasal özellikler yer alır. Formlar tercüme edileceğinde yeminli tercüman tarafından aktarılması gerekir. Kaliteli ve terminolojiye hakim tercümanlarca yapılan çeviri formu amacına uygun hale getirecektir.

Çeviri talepleriniz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya 0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More