Nereye Dergisi
Arkeoloji, Tarih, Gezi, Seyahat ve Yaşam Kültürü Dergisi

8000 Yıllık Taş Aletleri Tavşanlar Ortaya Çıkardı

Bir tavşan familyası, 8000 yıllık bir altın definesi ortaya çıkardı...

0 883

Bir tavşan familyası, ” Land’s End ” yakınlarında 8000 yıllık bir altın definesi ortaya çıkardı. Arkeologlar, dün tavşanların ok  uçlarını, çakmaktaşlarını ve neolitik çağa dayanan saklı kazı aletlerini tünel kazarak nasıl ortaya çıkardıklarını anlattı.

taş aletler

Tavşanların yüzeye çıkardığı eşyalar arasında bu neolitik çakmaktaşları da var.

Bu olay, neolitik çağ devri kabristanlarının, tunç  çağı mezar höyüklerinin ve 183 metre uzaklıktaki ” Cornish Sınırı”nın  da içinde bulunduğu demir çağı hisartepelerinin keşfine öncülük etti.

Takım lideri Dean Paton (30) : ” Görünen o ki burada senelerdir önemli insanlar yakılıyor. Büyük olasılıkla şaşırtıcı görüntüler yüzünden bu olay , tavşanların böylesine muazzam bir buluş yapmaları için milyarda bir şans” açıklamasında bulundu.

İlgili Yazılar

Land’s End ” tarihi bir ilgi alanı olarak düşünülmekte. ” Big Heritage” şirketi, önümüzdeki 2 seneyi bu bölgeyi kazmak için ayırmayı planlıyor.

Tavşanlar, birbirine yakın 2 sığınak kazıp , ölçeği  belirsiz bu altın hazineyi yeryüzünden uzaklaştırarak tarihi yeniden yazmış oldu.

”Big Heritage”  şirketinin  ”Winnal”  temelli bir ekibi 150 metrekarelik bir alanı 2 yıllık bir süre içerisinde kazacaklar.

Dean, tavşanların oldukça meraklı olduğunu ve ekibin ne yaptığını öğrenmek için ortaya çıktıklarını ekledi.

 ” Big Heritage ”‘ , şuan ”Land’s End”deki  çocuk yolları için bir ”archeobunny” projesine başlamayı planlıyor.

 

Haber: Elifcan Karakuş

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More